Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

ΑΡΧΗ

Πέρασαν λίγες μέρες από την ύψιστη στιγμή του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος και το αποτέλεσμα έφερε ανακατατάξεις στο ΠΑΣΟΚ. Επιτρέψτε μου να εκφράσω την άποψή μου για το κίνημα στο οποίο ανήκω και υπηρετώ.
Αν το σύνολο των μελών μας αρκεστεί στο να κρίνει τη φυσιογνωμία του ανθρώπου που θα ηγηθεί του αγώνα μας για ανακατανομή του πλούτου, σίγουρο και σταθερό ασφαλιστικό σύστημα, δημιουργική παιδία και μια σειρά άλλων θεμάτων θα έχουμε κάνει το μεγαλύτερο ιστορικό σφάλμα και δε θα μιλάμε απλά για το τέλος της μεταπολίτευσης, άλλα για το τέλος του ΠΑΣΟΚ.
Όλοι εμείς οφείλουμε να πράξουμε ένα και μόνο ένα πράγμα, να οριοθετήσουμε ξανά την αφετηρία μας. Ποιους πραγματικά εκφράζουμε ως κίνημα, για ποιους πραγματικά θα παλέψουμε και τέλος με ποιόν τρόπο θα φτάσουμε σε μια κοινωνία δίκαιη, σε μια κοινωνία χωρίς φοβίες, σε μια κοινωνία με αξιοπρέπεια και όραμα.
Ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει το διάλογο, επιτέλους να ακούσει και να διαμορφώσει την πολιτική του πλατφόρμα εσωκλείοντας τη γνώμη, όχι των παραγόντων που έχασαν την επαφή με την κοινωνία – η κοινωνία τους έστειλε σπίτι τους την Κυριακή- αλλά των απλών μελών. Των ανθρώπων που σπουδάζουν τα παιδιά τους με κόπους και θυσίες, των νέων που δεν κάνουν οικογένειες γιατί δεν αντέχουν οικονομικά, των ηλικιωμένων που η σύνταξή τους φτάνει μονάχα για τα φάρμακα και τους γιατρούς, της οικογένειας που είναι υπερδανεισμένη για να φτιάξει το σπίτι της.
Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να επιλέξουμε και να φωνάξουμε όλοι και μαζί ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε την κοινωνία. Τώρα πρέπει να αφήσουμε πίσω όσους περίμεναν με αγωνία το αποτέλεσμα των εκλογών για να καθίσουν και πάλι σε καρέκλες προϊσταμένων, όσους περίμεναν να βολέψουν και να βολευτούν.
Είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ, είμαι περήφανος που επιτέλους στο ΠΑΣΟΚ θα κουβεντιάσουμε και θα καταλήξουμε, είμαι περήφανος που ο Πρόεδρός μας διασφάλισε το διάλογο, που διασφάλισε ότι δε θα γίνουμε κόμμα που θα επιλέξουμε τον αρχηγό μας ως σαν μεσσία, αλλά θα προτείνουμε θα αξιολογήσουμε και θα νικήσουμε, θα γίνουμε ξανά κίνημα με αρχές, αξίες και ιδανικά.
Είναι η πρώτη κρίση που βιώνω στο ΠΑΣΟΚ. Είναι η πρώτη φορά που νιώθω ότι η λύση θα δοθεί με πολιτικούς και όχι οργανωτικούς όρους. Ας μιλήσουμε, ας ακούσουμε, ας παραδεχτούμε ότι οι ιδέες μας δεν παζαρεύονται με κανένα κομματικό οφίτσιο, οι ιδέες μας και η πολιτική προσέγκιση των πραγμάτων θα σηκώσουν τον ήλιο, θα τον κάνουν οδηγό των κινημάτων και του ριζοσπαστισμού.
Είμαι σίγουρος ότι δε θα υποκύψουμε σε συμβιβασμούς, ότι δε θα φοβηθούμε να μιλήσουμε. Ο αγώνας μας τώρα ξεκινάει και θα είναι νικηφόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: