Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2007

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Και αν κάποιοι μέχρι χθες έλεγαν ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε πρόγραμμα έχει, ούτε όραμα, ούτε πυξίδα για το πώς θα κυβερνήσει τη χώρα, σήμερα το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να παραμείνουν σιωπηλοί μπροστά στο καινοτόμο και ρεαλιστικό, απέναντι στο ουσιαστικό και ελπιδοφόρο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Το πρόγραμμά μας, που όλοι μαζί καλούμαστε να διαμορφώσουμε είναι ένα στοιχείο που έρχεται να ολοκληρώσει την ¨τριλογία¨ ΑΛΛΑΓΗ για το ΄81, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ και ΟΝΕ το ΄96, και τώρα ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.
Καθ΄όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 80 το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να δώσει όραμα και ελπίδα σε μια σειρά ανθρώπων που για δεκαετίες ολόκληρες ήταν κοινωνικά αποκλεισμένοι από τα κοινωνικά δρώμενα, έφερε την κοινωνική ισορροπία, έβαλε μια νέα αφετηρία για τη ζωή όλων των Ελλήνων.
Από το ΄93 και μετά και μέχρι το 2004 το ΠΑΣΟΚ μέσα από την εσωτερική του κρίση κατάφερε να βάλει στόχο αποδεκτό από όλους τους Έλληνες και μαζί τους να τον πετύχει. Η χώρα εντάχθηκε στην ΟΝΕ με επιτυχία και η Ισχυρή Ελλάδα κατείχε το ρόλο που της άξιζε σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.
Σήμερα με τον Γιώργο Παπανδρέου στην προεδρία του Κινήματος, έναν σύγχρονο πολιτικό, έναν ακτιβιστή της πολιτικής κοιτάμε το μέλλον με άλλη ματιά. Καταθέτουμε στην Ελληνική κοινωνία ένα πρόγραμμα πνοής, ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, ένα πρόγραμμα σύγχρονο που δίνει επιτέλους όραμα. Ένα πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύεται προσωπικά ο Πρόεδρός μας.









Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Αν όμως πραγματικά θέλουμε να ξέρουμε τι είναι αυτό που πραγματικά κάνει το πρόγραμμά μας διαφορετικό και ελπιδοφόρο κατά τη γνώμη μου πρέπει να εστιάσουμε στα παρακάτω σημεία.

1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
2. ΠΡΙΒΑΛΛΟΝ
3. ΠΑΙΔΕΙΑ
4. ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Τα 4 αυτά σημεία αποτελούν το ισχυρό όπλο των επιχειρημάτων μας για να πείσουμε την κοινωνία, για να δεσμευτούμε απέναντι στην κοινωνία, για να πράξουμε όταν έρθει η ώρα στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας.






















ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ισχυρή κοινωνία, δυνατοί πολίτες δε νοείτε με υδροκέφαλο κράτος. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική ανάπτυξη όταν για το παραμικρό ζήτημα στο πλέον απομακρυσμένο τόπο να αποφασίζει το αντίστοιχο υπουργείο. Η ανάπτυξη, η δημοκρατία και η περιφερειακή ανάπτυξη
δημιουργούνται,
προστατεύονται και
αναπτύσσονται μόνο μέσα από θεσμούς.
Αυτό ερχόμαστε να κάνουμε. Με τον τρίτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων στους κατά τόπο και κατά αντικείμενο υπευθύνους σηκώνουμε τον πήχη ψηλά με κέντρο τον άνθρωπο, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας, με όραμα για τη δυναμική του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το περιβάλλον αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ πλέον έναν κύριο άξονα. Η πράσινη δύναμη της χώρας, όχι απομονωμένη, αλλά σε άμεση σχέση με το παγκόσμιο γίγνεσθαι, οφείλει να προστατευθεί και να αναπτυχθεί……………..













ΠΑΙΔΕΙΑ

Στον τομέα της παιδείας υπάρχουν προτάσεις που μέχρι χθες φάνταζαν μακρινές. Ουσιαστική διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ιδρυμάτων, προγραμματισμός και λογοδοσία στην κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά και σημαντικά λάθη στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κάθε υπουργός και Πανεπιστήμιο κάθε υφυπουργός και ΤΕΙ ήταν το σύνθημα μας τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησής μας. Πολύτιμος χρόνος χάθηκε και χιλιάδες φοιτητών έχουν στα χέρια τους πτυχία δίχως αξία.
Τα ολοήμερα σχολεία, ο σεβασμός στο μαθητή στην εργαζόμενη μητέρα στην ελληνική οικογένεια και ο στόχος της μείωσης της παραπαιδείας αποτελούν βασική και πρώτη επιλογή για εμάς. Τολμάμε στο χώρο της παιδείας με τομές. Τολμάμε και θα πετύχουμε.








ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΚΡΑΤΟΥΣ

Επιτέλους αποκέντρωση, επιτέλους λογοδοσία, επιτέλους θα γνωρίζουμε όλοι που πηγαίνουν τα χρήματά μας.
Συστήνονται μητροπολιτικοί Δήμοι που θα καταφέρουν να διεκδικούν μεγαλύτερα και ουσιαστικότερα σε ό, τι αφορά την ανάπτυξη έργα για τον τόπο. Τα χιλιάδες χαμένα προγράμματα επιδοτήσεων που χάνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί δεν πληρούν της πληθυσμιακές προδιαγραφές περνά στο παρελθόν.
Η Περιφέρεια έχει πλέον το ρόλο της τοπικής κυβέρνησης με αρμοδιότητες να αποφασίζει και να εκτελεί.
Όλα αυτά όμως με μια βασική προϋπόθεση την κοινωνική λογοδοσία. Οι φορείς που διαχειρίζονται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων οφείλουν να γνωστοποιούν για το που και πως ξοδεύτηκαν.
Τέλος στα χρήματα που γίνονται κρουαζιέρες αναψυχής.
Τέλος στα ομόλογα φάντασμα.
Τέλος σε φαντάσματα που πλανώνται πάνω από τη διαφάνεια.




Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ξεκινάμε όλοι μαζί έναν αγώνα ανατροπής και ρήξης με τη συντήρηση , γιατί σήμερα και εμείς οι νέοι εργαζόμενοι, οι νέοι άνεργοι, οι νέοι ανασφάλιστοι γνωρίζουμε τι θα πει και τι σημαίνει δεξιά.
Ξεκινάμε όλοι μαζί μια μάχη με όραμα για το μέλλον του τόπου μας, γιατί μαζί θα τους ανατρέψουμε και μαζί θα δημιουργήσουμε τη χώρα που μας αξίζει.

Μα πάνω από όλα Η ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ αν για κάποιους είναι απλά ένα σύνθημα, για όλους εμάς τους νέους ανθρώπους που πιστεύουμε σε αρχές και αξίες αξιοκρατίας και ισονομίας είναι το στοίχημα της γενιάς μας.

Και τέλος γιατί όλοι εμείς που αποχωρήσαμε είτε συνειδητά, είτε ηλικιακά από τη Ν. ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσουμε περισσότερο από ποτέ στην ανατροπή, θα βοηθήσουμε τη χώρα να έχει Πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου.

Γιατί εμείς δεν είμαστε λίγο ή πολύ!!! Γιατί εμείς είμαστε ολόκληροι ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: