Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ (2)

Υπάρχουν 4 πράγματα που δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ανακτήσουμε:

Η πέτρα... ... αφού ριχτεί!

Η λέξη...... ... αφού ειπωθεί!

Η ευκαιρία... ... αφού χαθεί!

Ο χρόνος... ... αφού περάσει

Έφτασε η ώρα που όλοι, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, θα προσέλθουμε στις κάλπες για να ψηφίσουμε το νέο μας πρόεδρο. Διανύσαμε μια πορεία εντάσεων, συγκρούσεων, διαφορετική από κάθε άλλη στο παρελθόν, κάποιοι τη χαρακτηρίζουν και δράμα. Στο δράμα όμως των αρχαίων Ελλήνων πάντα καταλήγαμε στη λύτρωση!
Στις 12 Νοέμβρη το ΠΑΣΟΚ λυτρώνεται από την εσωστρέφεια και ανοίγει τα φτερά του ξανά στην κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ όμως στις 12 Νοέμβρη οφείλει να αλλάξει πολλά, ώστε να ακούσει και να εκφράσει την κοινωνία, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα καταστήσουν ξανά πηγή έμπνευσης και οραματισμού για την νέα γενιά, για το μέλλον, για το αύριο.
Κάποια πράγματα των τελευταίων περίπου 2 μηνών, δεν μπορούν να ξεχαστούν.
Ευτυχώς η πέτρα ρίχτηκε και έσπασε το γυαλί! Τι πραγματικά έσπασε; Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη. Διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ του κρατισμού και του καθεστωτισμού σε οποιαδήποτε μορφή του. Διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ των συσχετισμών και των κολλητών. Στόχος είναι να μη χαθεί η ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ των αρχών, των αξιών, της κοινής στοχοπόρευσης, της συντροφικότητας και της συλλογικότητας. Στόχος είναι από τις 12 Νοέμβρη η δημιουργία του ΠΑΣΟΚ των ανθρώπων και όχι των υπαλλήλων των μηχανισμών.
Ευτυχώς η λέξεις ειπώθηκαν και γνωριστήκαμε καλύτερα όλοι μεταξύ μας. Αντιληφθήκαμε όλοι ποιος έκανε κριτική για τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο, έχοντας την αγνή αγωνία για το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης, και ποιος ήθελε να παρουσιαστεί, ως βασιλικότερος του βασιλιά, με σκοπό να κρατήσει στασίδι στη δεξιά του νέου προέδρου. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα χωρίστηκε σε δύο κατηγορίες, αυτούς που επέλεξαν με αγνότητα, όποιον και αν επέλεξαν, και αυτούς που επέλεξαν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον, όποιον και αν επέλεξαν.
Στην επόμενη της εκλογής ημέρα το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη την κατηγορία αυτή που επέλεξε με αγνότητα και ήθος, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν την πολιτική παιδεία, έχουν τη συνείδηση παράταξης που χρειάζεται για να δεχθούν το αποτέλεσμα και να στηρίξουν με όλο τους τον εαυτό το δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ευτυχώς που η ευκαιρία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων χάθηκε για δεύτερη φορά το τελευταίο τρίμηνο!!!
Πριν τις εθνικές εκλογές, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, η μη δημιουργία κυβέρνησης, η μη αυτοδυναμία, η μη συνεργασία κομμάτων, απέτυχε με δύσκολους όρους βέβαια για το ΠΑΣΟΚ. Η κάθε είδους ¨ανατροπή¨ μας είχε σχεδόν πείσει, ότι κυβέρνηση δε θα υπάρξει και ότι η χώρα οδηγείτε σε μια νέα κρίσιμη περίοδο. Μετά τις εθνικές εκλογές απέτυχαν ξανά. Το ΠΑΣΟΚ δε διαλύεται και πιο δυνατό από ποτέ θα οδηγήσει το προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας στην εξουσία, με όρους λαϊκής κυριαρχίας και όχι καθεστωτισμού, με όρους ελέγχου της εξουσίας από το λαό και όχι με όρους κοινωνικής αναταραχής και μονόπλευρων αποφάσεων.

Ευτυχώς ο χρόνος δε χάθηκε!!!
Το ΠΑΣΟΚ είναι επιτακτική ανάγκη να οδηγηθεί σε συνέδριο μέχρι το τέλος του χρόνου, έχοντας ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρό του. Με τη δυναμική των χιλιάδων ψηφοφόρων και μελών του ΠΑΣΟΚ, που την Κυριακή θα στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση της κοινωνικής μειοψηφίας του Καραμανλή, να αποφασίσει τη νέα του δομή και το νέο αξιακό κώδικα επικοινωνίας των μελών του. Στο συνέδριο να αποφασίσει τις ρίξεις και τις τομές, να αναβαπτιστεί και να πορευτεί με πάθος και ορμή, με όραμα και θέληση. Το ΠΑΣΟΚ να είναι έτοιμο τη νέα χρονιά, για τη μεγαλύτερη μάχη της ιστορίας του με τη συντήρηση και την οπισθοδρόμηση, όποτε και αν αυτή έρθει.
Την Κυριακή κερδίζει το ΠΑΣΟΚ του αύριο, το ΠΑΣΟΚ της συλλογικότητας και όχι του αθροίσματος, την Κυριακή ξεκινάει μια νέα πορεία νίκης και ελπίδας για την κοινωνία. Την Κυριακή βάζουμε τέλος στην κυβέρνηση των συμφερόντων και του σκοταδισμού. Την Κυριακή δε κερδίζει ο ένας ή ο άλλος υποψήφιος!!!
Την Κυριακή στις 12 Νοέμβρη το συλλογικό ΠΑΣΟΚ νικάει τον κακό του εαυτό των προσωπικών στρατηγικών, των μηχανισμών, του χθες.
Τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο και όλους μας στρατιώτες της συλλογικότητας και του κοινού σκοπού, κοιτάει στο μέλλον με χαμόγελο και ελπίδα. Ελπίδα για το ΠΑΣΟΚ, ελπίδα για την Ελλάδα.