Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΤ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Φίλες κ φίλοι,
Συντρόφισσες κ σύντροφοι,

Στις 13 Μάρτη ξεκινάει το 8ο Συνέδριο του Κινήματός μας, και οφείλει να απαντήσει σε κορυφαία ζητήματα πολιτικής, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Στις 16 Μάρτη το συνέδριό μας οφείλει να έχει χαράξει τη στρατηγική του, για το πώς θα αντιπαλέψει τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ,
πως θα καταφέρει δηλαδή να φτάσει η θέση του Κινήματος σε κάθε σπίτι της ελληνικής επικράτειας, πως η αισιοδοξία θα επιστρέψει σε κάθε ένα έναν από εμάς.



Εμείς οι νέοι του ΠΑΣΟΚ ζητάμε ένα και μόνο. Δημοκρατία και Αξιοκρατία ΤΩΡΑ στο ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατία και Αξιοκρατία ΑΥΡΙΟ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Πως εννοούμε όμως τη Δημοκρατία και την Αξιοκρατία.


Δημοκρατία στο Κίνημά μας σημαίνει το σπάσιμο των μηχανισμών, και το παραδεχόμαστε εμείς μια σειρά ανθρώπων που στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ ήμασταν κομμάτι μηχανισμών, ήμασταν ο μηχανισμός. Το ζητάμε εμείς που αποχωρήσαμε από ομάδες και παρεούλες μετά το τελευταίο Συνέδριο παρωδία στο ΣΕΦ.


Εκδημοκρατισμό της οργάνωσης αντιλαμβανόμαστε όχι την ποσόστωση,
αλλά τις διαδικασίες και τον πολιτικό διάλογο, τον πολιτικό προβληματισμό που θα ακούγεται από τα μέλη και τους φίλους και παράλληλα θα εισακούετε από το κέντρο.
Όλα αυτά δε θα πρέπει όμως να επαφίενται στην καλή θέληση των οργανώσεων, αλλά θα πρέπει να βάλουμε θεσμοθετημένες και με χρονοδιαγράμματα διαδικασίες.

Έχει φτάσει η ώρα, τώρα περισσότερο από ποτέ για να πολιτικοποιήσουμε την οργάνωση μας, να δώσουμε βήμα σε όλους και πιο συχνά, ώστε οι ολομέλειες ¨ψυχοθεραπεία παραπονούμενων στελεχών¨, να γίνουν διαδικασίες διαλόγου, διαφωνιών, προτάσεων και σύνθεσης.



Είμαι αισιόδοξος, περισσότερο από ποτέ, πως θα τα καταφέρουμε, κι αν κάποιοι έχουν κουραστεί από την πολυετή, ουσιαστική προσφορά τους στο κίνημα, προσφορά ζωής πολλές φορές, γιατί δεν πρέπει να αδικούμε τις γενιές που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το ΄81, το ΄93.
Εμείς η νέοι θα προσφέρουμε τώρα ότι ζητηθεί για να μπει τέλος στον κατήφορο της χώρας, στην απαξίωσή της, θα κουβαλήσουμε και εμείς το ΠΑΣΟΚ και τη νέα γενιά στο αύριο.


Αν όλα αυτά γίνουν, δημοκρατία θα έρθει και στην κοινωνία, ίσες ευκαιρίες θα έχουν όλοι και τέλος όλοι θα αντιληφθούν και θα εκτιμήσουν τον όρο αξιοπρέπεια. Αν η Δημοκρατία γίνει πράξη στο ΠΑΣΟΚ, αν αποκτήσουμε πολιτική παιδεία ίσων ευκαιριών, τότε δε θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά στην κοινωνία.

Για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ένα και μόνο πράγμα. Τι πρέπει να κάνει κάθε μέλος του Κινήματος, ποιες αρμοδιότητες έχει κάθε όργανο του Κινήματος, τι οφείλει κάθε ένας από εμάς να προσφέρει και σε ποια πλαίσια.


Είναι ανάγκη όλα αυτά να ξεκαθαριστούν και όποιος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Κίνημα, άρα απέναντι στην κοινωνία, να εκπίπτει του αξιώματός του. Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι εθελοντές στη μάχη για την πτώση της αδίστακτης κυβέρνησης, της ανίκανης συμμορίας του Μαξίμου.





Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Δεν αμφιβάλει κανείς ότι τα νερά στο ΠΑΣΟΚ πλέον είναι λιμνάζοντα, δεν αμφιβάλει κανείς ότι η κεκτημένη ταχύτητα των κοινωνικά αναφερόμενων μαζών προς το ΠΑΣΟΚ έχει σταματήσει

και τέλος δεν αμφιβάλει κανείς πως το Συνέδριο του κινήματος ή θα αποτελέσει την πέτρα που θα ταράξει τα νερά ή θα αποτελέσει την πλάκα που επάνω της θα τοποθετηθούν φωτογραφίες για μνημόσυνα.



Στο Συνέδριο αυτό, καθώς και μετά η νέα γενιά θα είναι μπροστά σε όλες τις μάχες για το Κίνημα, μεγάλες ή μικρές.
Αυτό δε θα γίνει ως αντίδοτο στις επικοινωνιακές τακτικές των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς, θα γίνει γιατί αυτό αποφάσισαν χιλιάδες νέοι και νέες από την Ορεστιάδα μέχρι την Κρήτη και από τη Ρόδο μέχρι την Κέρκυρα.
Και να ξέρετε πως δε θέλουμε να μας παραχωρηθεί τίποτα. Στην προηγούμενη διαδικασία ένας σύντροφος με ιστορία και προσφορά στο Κίνημα και την κοινωνία είπε Μολών Λαβέ στους νέους και καλά έκανε, αυτό έπρεπε να πει και τον ευχαριστούμε. Όλοι εμείς λέμε ή ταν ή επί τας.

Στο Συνέδριο μας και σας προϊδεάζω σύντροφοι ένα από τα ζητήματα που θα αναφερθούν από νέους συνέδρους είναι το κατώτερος μισθός στα 1200 ευρώ τώρα. Να γίνει σημαία του ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα ζητήματα δε θα είναι θέσεις ομάδων, φίλων, ίντρικας ή κάποιου άλλου, θα είναι θέσεις νέων από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη τη χώρα.







Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Πράσινη ανάπτυξη.

Ίσως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι πράσινη ανάπτυξη δε σημαίνει αποκλειστικά οικολογία. Η Πράσινη Ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ έχει μια ευρύτητα στην καθημερινότητα του πολίτη. Από το φορολογικό του σύστημα και την κατεύθυνση της παιδείας μέχρι και τη γεωθερμική ενέργεια.

Εμείς οι κάτω των 30 γενιά θα συναντήσει πολλά στη ζωή της, μεγάλες αλλαγές και συγκρούσεις, που θα έχουν σχέση με το περιβάλλον, και οι επιπτώσεις θα έχουν σχέση στην καθημερινότητα μας, σχέση οικονομική και κοινωνική.

Πράσινη ανάπτυξη σημαίνει ενσωμάτωση των οικονομικών μεταναστών, με συνεισφορά στο ζήτημα του ασφαλιστικού.

Πράσινη ανάπτυξη σημαίνει, εκμετάλλευση όλων των πηγών ενέργειας με οικολογική ευαισθησία.

Πράσινη ανάπτυξη σημαίνει ένα και μόνο ένα πράγμα στην κοινωνία. Ο κάθε πολίτης αυτής της χώρα, μισθωτός, συνταξιούχος, ελεύθερος επαγγελματίας, ό,τι είναι τέλος πάντων, είναι συνεργάτης και όχι ύποπτος για φοροδιαφυγή, για κομπίνα.


Συντρόφισσες και σύντροφοι

Στο Συνέδριο αποφασίζουμε με ποιόν τρόπο θα αποφασίζουμε στο μέλλον. Με ποιόν τρόπο θα επιλέγουμε τη μία ή την άλλη λύση.
Εμείς οι Νέοι Σοσιαλιστές απαντάμε ξεκάθαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: