Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

www.kozan.gr Το παρακάτω άρθρο αναρτήθηκε σήμερα και σε αυτή τη σελίδα

Στις εκλογές για τα αποκεντρωμένα όργανα του Μαΐου γίναμε μάρτυρες μιας λυπηρής κατάστασης για το ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια, αν και πόσοι σύντροφοι μας ψήφισαν στις εσωκομματικές μας εκλογές. Αυτό είναι μια αλήθεια, καταγεγραμμένη στην κοινωνία και στη συνείδηση των μελών και των φίλων του κινήματός μας.
Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ότι στο Νομό μας έγιναν παρασπονδίες σε 2 δήμους όπου οι εκλογές θα επαναληφθούν. Το πολιτικό πρόβλημα της κατοχύρωσης των δημοκρατικών διαδικασιών αντιμετωπίζεται δηλαδή με διοικητικά μέτρα. Ενώ η πολιτική μας φυσιογνωμία αλλοιώνεται, εμείς αναζητάμε τρόπους επίπληξης για να αποτρέψουμε παρόμοιες τακτικές στο μέλλον.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι υπόδειγμα διαφύλαξης και τήρησης των δημοκρατικών διαδικασιών για την ελληνική κοινωνία. Άλλωστε, κανένας δάσκαλος δεν έπεισε με τη βέργα του, αλλά με το λόγο, το ήθος και το ύφος του, τον τρόπο που μετέδιδε τη γνώση και τις αξίες στους άλλους.
Θα μπορούσε, κάθε σύντροφος που πήρε μέρος σε αυτή την εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ να νιώθει προσβεβλημένος. Δεν το κρύβω ότι νοιώθω ντροπή για τη σημερινή κατάσταση. Μου θυμίζει παλιές εποχές και νοοτροπίες, τις οποίες έζησα ως ΠΑΣΠίτης σε Συμβούλια Σπουδάζουσας.
Το ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικό κίνημα αξιών, αλλά και ο καθένας μας, από τα μέλη του, έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία να διαμορφώνουμε πάντα τις συνθήκες που θα μας κάνουν αξιόπιστους τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Αξιόπιστους στο λόγο και τις πράξεις, αξιόπιστους στην πρόταση και τη σύνθεση της διαφορετικότητας, αξιόπιστους στις αξίες και τις αρχές, αξιόπιστους στο ποιόν και τι υπερασπιζόμαστε. Δεν έχουμε λοιπόν ανάγκη από διοικητικά μέτρα, από βέργα και τιμωρία. Έχουμε ανάγκη να διαμορφώσουμε μια νέα πολιτική και Δημοκρατική ταυτότητα. Έχουμε ανάγκη να εμπεδώσουμε και να εκφράσουμε τον πολιτικό μας πολιτισμό, κάνοντας την εσωτερική μας επανάσταση.
Δεν μπορούμε πλέον να ασχολούμαστε με μικρότητες και ¨πονηριές¨ στο ΠΑΣΟΚ. Οφείλουμε να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση νέων συνθηκών προώθησης των θέσεων και των αξιών μας.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να διαμορφώσει κινηματική λογική αντίδρασης και αντίστασης απέναντι όχι μόνο στην ανύπαρκτη κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και απέναντι στους ¨εμποράκους¨ που απαρτίζουν το υπουργικό συμβούλιο. Στους αποτυχημένους διεκπεραιωτές των εντολών της ελληνικής ολιγαρχίας, στους δουλοπρεπείς εντολοδόχους των ευρωπαϊκών καρτέλ. Οφείλουμε να τους αποδομήσουμε στη συνείδηση της κοινωνίας.
Ξεπουλάνε τον ΟΤΕ και τα λιμάνια, αφήνουν την ακρίβεια, λόγω ανικανότητας, να βυθίζει οικονομικά κάθε ελληνική οικογένεια και συνεχίζουν με μια σειρά τόσων εκποιήσεων που έρχονται σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Έφτασε η ώρα της πραγματικής και ουσιαστικής πρότασης για το αύριο της χώρας. Δε χρειάζονται μεγάλα λόγια, δε χρειάζονται μεγάλες αναλύσεις, το μόνο που χρειάζεται είναι η αλήθεια για τις προθέσεις μας και η συγγνώμη για τα λάθη μας.
Ή τώρα ή ποτέ, για να μην είναι αργά για την Ελλάδα, για κάθε Έλληνα που δίνει τη μάχη της επιβίωσης στην κοινωνία του υπερδανεισμού, για κάθε νέο που έχει το προσόν της αξιοπρέπειας και όχι της υποταγής στον κάθε τυχαίο που θα τον ¨βολέψει¨, για κάθε άνεργη μητέρα, για κάθε ελεύθερο στο πνεύμα άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: